Afbeelding logo Vossen Mediation en Advies

Eigen onderneming bij scheiding

Als u gaat scheiden en een eigen onderneming heeft kunnen wij u voor een goede afwikkeling van uw scheiding en de verdeling van de gehele boedel van dienst zijn. Het maakt daarbij voor ons niet uit of u nu als ZZP-er werkzaam bent of dat u een onderneming heeft met personeel.

Voor de afwikkeling van uw scheiding is het van belang of u in gemeenschap van goederen bent gehuwd of wellicht op huwelijkse voorwaarden. In de huwelijkse voorwaarden kunnen afspraken zijn vastgelegd, waarmee bij de verdeling van de boedel rekening dient te worden gehouden. Als dit niet het geval is, behoort de onderneming tot de te verdelen gemeenschap van goederen. Alsdan is het van belang om te weten welke waarde aan de onderneming kan worden toegekend, zodat u tegen betaling van een vergoeding aan uw partner de onderneming zult kunnen voortzetten.
Bij een scheiding kunnen partijen over de waardering van de onderneming verschillend oordelen. Juist dan is het belangrijk om hier samen in goed overleg tot een vergelijk te komen, zodat men niet tegenover elkaar komt te staan en de boedelscheiding uiteindelijk in een vaak eindeloos juridische strijd uitmondt.

Beter is het om voorop te stellen dat het in ieders belang is dat de continuÔteit van de onderneming zo goed mogelijk gewaarborgd dient te blijven. De onderneming is immers ook de inkomstenbron geweest voor u en uw partner en eventuele kinderen.

Mede door onze financiŽle achtergrond en jarenlange werkervaring in de financiŽle dienstverlening kunnen wij u als ondernemer bij uw scheiding van dienst zijn.
Kunt u er samen niet met onze hulp uitkomen dan kunnen wij desgewenst behulpzaam zijn bij het inschakelen van een onafhankelijke deskundige voor een waardebepaling van uw onderneming.

Algemene voorwaarden |  Disclaimer|   Sitemap |   © 2018 Vossen Mediation en Advies  |  VM Design